11. Augusta 2023.

Uređena nova oaza za odmor i rekreaciju uz Vrbas od Gradskog do Zelenog mosta

Nova, uređena sportsko-rekreativna oaza uz Vrbas, na potezu od Gradskog do Zelenog mosta, zvanično je otvorena za sve posjetioce.

Ova sportsko – rekreativna zona obogaćena je mnoštvom kvalitetnog sadržaja – od stijene za penjanje, nove teretane na otvorenom, terena za mali fudbal, rukomet na pijesku, koji istovremeno može da se koristi i za odbojku i za mali fudbal. Nisu izostali ni novi stolovi za stoni tenis, dok je igralište za basket u potpunosti sanirano.

Gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je obišao ovu novouređenu plažu „Raj“, kazao je da se u našoj Banjoj Luci nižu projekti, jedan za drugim.

-Iza toga stoji mnogo truda i rada, nije lako naći sredstva, a ni izvođača radova. Velika je stvar da imamo tri kilometra uređenih obala uz Vrbas kada imate u vidu činjenicu da unazad 20 godina nije uređen nijedan metar – kazao je gradonačelnik.

Ističe da ova novoizgrađena plaža „Raj“ ima sadržaje za sve generacije.

-Sa banjom „Vrućicom“ i plažom u Srpskim Toplicama, ovo je treća plaža izgrađena unazad godinu i po dana. Dobili smo i dva dajak pristaništa – naveo je on, navodeći da se ovdje očekuje i početak gradnje kolektora na Crkvenoj.

Prema njegovim riječima, slijede i dodatni radovi na plaži „Raj“, ali ovo što je završeno sada je i pušteno u funkciju dok još traje ljeto.

-Pozivam Banjalučane i goste da uživaju i da zajedno čuvamo ovu našu imovinu – zaključio je gradonačelnik.

Stanovnica ovog dijela grada, Gorica Kurtić kazala je da je srećna i zadovoljna jer, kako je rekla sada djeca imaju dodatne sadržaje za igru, a i konačno je nešto urađeno na ovom potezu na šta čekaju decenijama.

Savjetnica gradonačelnika Mirna Savić – Banjac kazala je da su određeni rekviziti u okviru nove zone prilagođeni licima sa invaliditetom i da se vodi računa da svi sugrađani imaju jednaka prava i mogućnosti.

-Među brojnim sadržajima za sve posjetioce, izdvojiću stijenu za penjanje koja je prva takva. Moramo znati da je to vrlo važan sport za razvoj djece – kazala je savjetnica Savić – Banjac.

U ime Penjačkog kluba „Solo“, Damir Misija izarzio je zadovoljstvo što djeca imaju mogućnost da vide nešto novo i isprobaju stijene za penjenje na otvorenom, koje su, kako je kazao itekako značajne za motoriku i koordinaciju kod najmlađih sugrađana.

Foto: A. Čavić

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare