URA podržala Bečića na predsjedničkim izborima - BIGportal.ba
Region Vijesti

URA podržala Bečića na predsjedničkim izborima

Građanski pokret URA na izborima će podržati predsjedničkog kandidata Demokrata Aleksu Bečića, saopštio je lider URA Dritan Abazović na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsjednikom Demokratske Crne Gore. Odluku o podršci Bečiću donio je Glavni odbor GP URA.

Abazović je rekao da je bilo nesuglasica u prethodnom periodu, ali da je Bečić dao doprinos u borbi za bolju Crnu Goru, prenosi portal RTCG.

  • Mislimo da je on idealan kandidat za predsjednika i da će tu instituciju uzdići za ponos Crne Gore – dodao je Abazović.

Kako je naveo, cilj je okupljanje građanskih snaga u Crnoj Gori, a moguće je i povezivanje sa drugim snagama koje dijele slične vrijednosti.

  • Mi želimo da pravimo osovinu. Da su se građanske snage objednile prije predsjedničkih izbora imali bi jednog kandidata i jedan krug. Ovako će se za dvije nedjelje produžiti neizvjesnost i 2. aprila će Crna Gora dobiti novog predsjednika – Aleksu Bečića – rekao je Abazović.

Bečić je rekao da je siguran u pobjedu na predsjedničkim izborima i ocijenio da odluka GP URA da ga podrži na izborima potvrđuje da imaju najširu podršku građanskih struktura.

  • Ova podrška je znak da sigurno ulazimo u drugi krug, ali i da pobjeđujemo – rekao je Bečić.

Predsjednički izbori u Crnoj Gori biće održani 19. marta, a osim Bečića kandidati su lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, jedan od lidera Pokreta Evropa sad ?akov Milatović, poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković i influenser Jovan Radulović.

Danas objavljeno

U inat sankcijama: Rusija razvila prvi dron sa termovizijskom kamerom i sistemom za nadzor

M.

“Protiv Srbije je vođen nuklearni i hemijski rat”

M.

Vučić sa Orbanom i Sijartom: Prijateljstva jačaju u teškim vremenima

M.

Ostavite komentar