6. Oktobra 2023.

Uprkos pobunama, za srpske pjevače Hrvati traže kartu više

Posle četiri rasprodata koncerta Aleksandre Prijović u zagrebačkoj Areni, i u Splitu vlada pomama za koncert i film Ace Lukasa

Naša pevačica, Aleksandra Prijović, posle tri spektakularna koncerta u Beogradu, održaće još čak četiri u zagrebačkoj Areni. O popularnosti jednog srpskog izvođača u Hrvatskoj ovih dana pričaju svi, kako ovde, tako i tamo, međutim, Aleksandra nije jedina koju Hrvati obožavaju.

Naime, kako prenose hrvatski portali, njihov narod sa nestrpljenjem čeka da pogleda film Aleksandra Vuksanovića, alijas Aca Lukas, koji nosi naziv po njegovoj istoimenoj pesmi “Kafana na Balkanu”.

Film o životu srpske folk zvezde imaće hrvatsku premijeru u Splitu. “Pokidan”, prvi dio trilogije “Kafana na Balkanu”, premijerno će biti prikazan u splitskoj sportskoj dvorani Gripe, a organizatori poručuju da već postoji veliko interesovanje.

Glavnu ulogu u filmu tumači naš popularni glumac Mladen Sovilj, poznat po hit seriji “Južni vetar”, a tu su i Branka Katić, Andrija Kuzmanović, Mima Karadžić i sada već pokojni Mirsad Tuka.

“Želeli smo da film bude što kontroverzniji”

“Želeli smo da film bude što kontroverzniji i da ima pouku, iako niko nije savršen, sve se zna, ništa se ne može sakriti. Ovo je moj život, neću ga menjati ni za koga ni za šta. Ne mogu da sakrijem da je recimo bilo droge u mom životu. Niti želim. Kao pevač sam shvatio da imam društvenu odgovornost. Zbog društvene odgovornosti sam pričao o tim stvarima, koliko je to zaista loše. Zato film ima svakakvih scena ali sve ima pouku. Da je film zaista sniman po mom životu bio bi ocenjen sa 18+ i prikazivao bi se posle ponoći. Imam i decu koja drže moje postere iznad kreveta. Treba im objasniti u čemu mogu da slede moj primer, a u čemu ne. Treba im objasniti i da žene treba poštovati, da budu džentlmeni“, rekao je Lukas.

Premijera u Splitu zakazana je za 4. novembar, a organizatori kažu da je potražnja za ulaznicama već ogromna.

Podsetimo, splitski ogranak Domovinskog pokreta se, nešto ranije, pobunio protiv srpskog pevača Ace Lukasa i njegovog filma i koncerta na Gripama u Splitu.

“Zar ćemo na Gripama dozvoliti koncert čoveka koji je pevao vukovarskom krvniku Miroslavu Radiću?” pisali su na Fejsbuku i nastavili o “invaziji sumnjivih likova”.

“Nastavlja se najezda sumnjivih likova sa istoka na hrvatsku muzičku scenu. Ovaj put u akciji je ponovo Aca Lukas koji najavljuje premijeru svog autobiografskog filma Pokidan – Trilogija kafana na Balkanu u dvorani Gripe u Splitu 4. novembra 2023. Nakon projekcije filma zakazan je i koncert ovog srpskog turbofolkera. Koncert i projekcija filma zakazani su ni manje ni više nego na Gripama – hramu splitskog sporta. Postavlja se logično pitanje – ima li u Splitu, u njegovim gradskim strukturama bilo kakav kriterijum, šta se može organizovati u javnim gradskim prostorijama?”, pisali su na Fejsbuku.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare