6. Oktobra 2023.

Uložena žalba zbog Milana Radoičića: Traži se pritvor

Više javno tužilaštvo uložilo, i zvanično, žalbu na odluku Višeg suda o puštanju na slobodu Milana Radoičića.

Kako je navedeno, “Više javno tužilaštvo u Beogradu uložilo je žalbu na rešenje sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu kojim je odbijen predlog ovog tužilaštva za odredjivanje pritvora osumnjičenom Milanu Radojičiću zbog opasnosti od bekstva”.

U saopštenju se dalje navodi, žalbom se traži preinačenje donetog rešenja i određivanje pritvora osumnjičenom. Dodaje se da odluku o žalbi treba da donese krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu.

Viši sud u Beogradu odbio je predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora Radoičiću osumnjičenom da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio krivična dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela, Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti.

Sud je Radoičiću odredio meru zabrane napuštanja boravišta, kojom mu je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Srbije i zabranjen mu je odlazak na teritoriju AP Kosovo i Metohija.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare