Zasladi se uz ovaj ukusni recept za biskvit koji ne samo da obećava brzu i laku pripremu, već pruža i neodoljivo sočan ukus. Uz divne kombinacije bogatstva putera, aromatičnih začina i slatke privlačnosti džema od ribizle, ove biskvit kocke su pravi užitak za ljubitelje deserta.
Uz jednostavnu listu sastojaka koji su lako dostupni u tvojoj kuhinji, možeš se upustiti u avanturu pečenja koja kulminira ukusnom poslasticom. Kruna ovog recepta leži u izdašnom sloju džema od ribizle, koji biskvitu daje nalet voćne slatkoće.
Sastojci:
- 250 g putera
- 200 g šećera u prahu
- 2 jaja
- 1 kašičica cimeta, mljevenog
- 1 kašičica karanfilića u prahu
- 250 g brašna
- 1/2 pakovanja praška za pecivo
- 250 ml mlijeka
- 120 g narendanih badema
- 200 g mrvica keksa ili prezli (sitno mljevenih)
- 300g džema od ribizle
- Bademovi listići za posipanje
Priprema:
Izmiksaj puter sa šećerom dok ne postane pjenasto, postepeno umiješaj jaja i dodaj začine. Dodaj brašno sa praškom za pecivo.
U tijesto umiješaj mlijeko. Pomiješaj bademe sa prezlama i dodajte ih u tijesto.
2/3 tijesta stavi u podmazan pleh i premaži gusto džemom. Preostalo tijesto sipaj u vrećicu i rasporedi preko sloja od džema u obliku mreže.
Pospi bademima u listićima i peci u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta.
Ultra.ba