Sastojci:
- 3 kriške slanine
- ¼ šolje pavlake
- ¼ šolje majoneze
- 4 kašičice jabukovog sirćeta
- ¼ kašičice mljevene paprike
- 4 šolje sitno isjeckanih cvjetova brokule
- ½ šolje narezanog mladog luka
- ½ šolje isjeckanog cheddar sira
Priprema:
Peci slaninu u velikoj tavi na srednjoj vatri dok ne postane hrskava, 5 do 7 minuta. Prebaci na tanjir obložen papirnim ubrusom. Sačuvaj 1 kašiku masti od slanine. Slaninu isjeckaj kada se dovoljno ohladi da se može rezati.
U velikoj posudi umuti pavlaku, majonezu, sirće, biber i masnoću od slanine. Dodaj brokulu, mladi luk, sir i sjeckanu slaninu. Promiješaj da se premaže dresingom.PROČITAJ
Uživaj u jelu!
Ultra.ba