Ako tražiš ukusan, brz i jednostavan recept, ova domaća pašteta od tunjevine biće pravo otkriće za tebe! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno kremast i bogat namaz koji možeš poslužiti uz tost ili krekere.
Evo recepta…

Sastojci:
- 2 velike konzerve tunjevine
- 3 kisela krastavca
- 2 češnja bijelog luka
- 20 g maslaca
- 2 kašike majoneze
- 1 kašičica senfa
- Sok od pola limuna
- Peršunov list (po želji)
- 2 kašike maslinovog ulja
- So i biber po ukusu
Priprema:
Tunjevinu dobro ocijedi pritiskajući je viljuškom da ukloniš višak tečnosti. U blender stavi tunjevinu, sjeckane krastavce, bijeli luk, maslac, majonezu, senf, limunov sok, maslinovo ulje i peršun. Sve sastojke miksaj dok ne dobiješ glatku i kremastu smjesu. Probaj paštetu i po potrebi dodaj još soli, bibera ili limunovog soka.
Prije služenja, ostavi je u frižideru da se malo stegne. Posluži je uz tost, krekere, svježe pecivo ili kao namaz za sendviče.
Ultra.ba