Jedan zalogaj ove starinske lenje pite sa jabukama i osetićeš ukuse iz detinjstva!
- 3 jajeta
- 1 čaša jogurta (180 ml)
- 2 čaše (od jogurta) brašna
- 1 čaša šećera
- 1 čaša ulja
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 700 g očišćenih narendanih jabuka
- 2 kašike ulja
- 2 kašike šećera
- 3 kašike griza
- Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Umutite jaja, šećer, ulje, brašno, jogurt i prašak za pecivo, pa umesite tjesto. Narendane jabuke dinstajte s uljem i šećerom i kada ispari voda koju puste, dodajte griz. Odvojte pola testa, razvucite oklagijom kao koru i stavite u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 5-6 minuta, tj. dok se ne uhvati korica. Tada stavite fil i preko njega drugu koru razvučenu oklagijom od ostatka testa. Vratite u rernu i pecite oko 40 minuta na 200 stepeni dok kora ne bude smeđe boje. Prohlađenu pitu pospite šećerom u prahu.
Glassrpske.com