11. Augusta 2023.

Ukrao Porsche 930 Turbo i registrovao ga s lažnim dokumentima

Porschea 930 Turbo je san za mnoge, a visoke cene ga čine sve nepristupačnijim. Ipak, Daniel Boyce s Floride se odlučio na radikalan porez kako bi svoj san ostvario.

Boyce nije štedeo novac ili uzeo pozajmicu, nego je napravio plan i ukrao savršen primerak Porschea 930 Turbo iz muzeja vredan 250.000 dolara, a zatim ga registrovao kao potpuno drugačiji 911 koristeći dokumente automobila uništenog pre više od dve decenije.

Prilikom krađe je Boyce pomerio sedam automobila u muzeju Sarasota Classic Car Museum kako bi došao do modela Porsche 930 Turbo iz 1977. godine. Zaposleni muzeja su mu “pomogli” na neki način jer su ostavili ključeve u coupeu braon metalik boje. Policija je stigla u muzej iste večeri nakon što se oglasio alarm, ali nije uočila ništa neobično. Međutim, usledio je i drugi poziv, a tada su policajci pronašli tragove obijanja na vratima te su uočili da jedan automobil nedostaje, piše Klix.ba.

Ukradeni Porsche su snimile nadzorne kamere u 5:14 sati, ali nakon toga se automobilu izgubio svaki trag. Nekoliko dana kasnije je muzej dobio dojavu da je Boyce uočen u Porscheu u jednom skladištu. Istragom je ustanovljeno da je 36-godišnji muškarac registrovao braon Porsche na kompaniju Triton Engineering koristeći broj šasije drugog primerka modela 911 koji je uništen pre 23 godine i prodat otpadu u Kaliforniji.

Utvrđeno je da su račun o prodaji, dokument o registraciji u Mejnu, pismo o verifikaciji brojača kilometara i drugi dokumenti korišćeni za registraciju Porschea lažni te da je Boyce umešan u prevaru. On je uhapšen nakon što se nije pojavio posle optužbe za krađu, a kada je policija dobila nalog za proveru njegovog mobilnog, otkrivena je fotografija ukradenog automobila, kao i kod te broj skladišne jedinice. Tako su policijski službenici na kraju uspeli da pronađu automobil.

Boyce se trenutno nalazi u zatvoru dok policija obavlja istragu.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare