24. Maja 2024.

Ukrajinski vojnik ukrao tenk da bi se predao (VIDEO)

Vojni ekspert i bivši ministar informisanja Donjecke Narodne Republike Danil Bezsonov objavio je na svom Telegram kanalu krajnje neobičan snimak na kome se može videti kako se ukrajinski vojnik predao ruskim snagama sa sve ukradenim tenkom T-64.

U pitanju je Maksim Lihačov, star 39 godina, iz Svatova u Luganskoj Narodnoj Republici, što je prema pisanju “Rosiskaje gazete” verovatno uticalo na njegov potez. Kako navodi Bezsonov, ukrajinski vojnik je do jeseni 2022. živeo u Poljskoj odakle se vratio u Ukrajinu i stupio u redove 101. brigade ukrajinske vojske. 

Potom je premešten u 119. brigadu, a u trenutku kada se predao ruskoj vojsci bio je pripadnik 59. brigade.

“Lihačov je prešao na našu stranu na Donjeckom pravcu u ukradenom ukrajinskom tenku T-64. Tenk je ukrao jer je mislio da će u njemu biti bezbednije da dođe do naših položaja, gde su ga već čekali ruski vojnici u skladu sa prethodnim dogovorom”, napisao je Bezsonov na svom Telegram kanalu.

Što se tiče ukrajinske vojske, Bezsonov navodi da “niko ne bi pucao u leđa” i da je za trupe na prvoj liniji fronta beg Lihačova u tenku izgledao kao “regularan odlazak na borbeni zadatak”.

“Sa kim se Maksim sastao u Poljskoj, nakon čega se vratio u Ukrajinu, zbog čega je svaka brigada ukrajinske vojske u kojoj je bio pretrpela značajne gubitke i šta će raditi sada kod nas, Lihačov će imati priliku da lično ispriča”, zaključio je Bezsonov.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare