29. Novembra 2023.

Ukrajinski mediji: Kabinet Zelenskog naložio regionima da prekinu kontakt sa Zalužnim

Nalog je poslat šefovima administracija “kako regionalne elite ne bi stvarale nikakvo uzbuđenje oko glavnokomandujućeg ukrajinskih trupa, navodi “Strana.ua”

Kabinet ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog naložio je šefovima regionalnih administracija da prekinu bilo kakvu komunikaciju sa glavnokomandujućim Oružanih snaga Ukrajine Valerijem Zalužnim, piše “Strana.ua” pozivajući se na novinara Jurija Nikolova.

“Takva naredba je prosleđena guvernerima kako regionalne elite ne bi stvarale nikakvo uzbuđenje oko Valerija Zalužnog”, naveo je Nikolov.

U poslednje vreme zapadni mediji sve više pišu o rastućoj napetosti u odnosima Zelenskog i Zalužnog. Tako je magazin “Ekonomist”, pozivajući se na jednog visokog ukrajinskog zvaničnika, objavio da je sukob predsednika i vrhovnog komandanta rezultat neuspešne letnje kontraofanzive. 

Kako navodi publikacija, mnogi oko Zelenskog se slažu sa Zalužnijevim stavom.

Prethodno je “Vašington post” ocenio da general, koji je popularan među svojim sugrađanima, može da predstavlja pretnju za Zelenskog ako odluči da se bavi politikom.

“Zalužnijeve nedavne izjave o zastoju na frontu jedan je od indirektnih znakova njihovog sukoba, koji je Zelenski pokušao da odbaci, rekavši da je vojska umorna”, navodi “Vašington post”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare