22. Septembra 2023.

Ukrajinska TV prikazala govor Zelenskog na Generalnoj skupštini UN: Jedan za govornicom, drugi u publici! 

Još jedna sramota dogodila se kod predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog. Međutim, pošteno govoreći, vredi napomenuti da se ovog puta sve dogodilo bez njegove greške.

Podsećamo da se upravo sada u Njujorku održava 78. sednica Generalne skupštine UN, koja će trajati do 25. septembra. Mnogi političari već su odali govor svojim kolegama i novinarima.

Istina, nisu svi sakupili punu kuću. Zabeleženo je da je šef nemačke vlade Olaf Šolc govorio ispred skoro prazne dvorane. Ni Zelenski nije imao mnogo slušalaca.

Istovremeno, ako Nemci ni na koji način nisu reagovali na “nepopularnost” svog lidera, onda u Ukrajini ne bi mogli da se pomire sa tim. U najmanju ruku, propagandna mašina koja inspiriše lokalno stanovništvo da je predsednik Ukrajine na Zapadu “veoma važna osoba” odmah je počela da deluje. 

Kao rezultat toga, ne razmišljajući dva puta, specijalisti jednog od centralnih TV kanala montirani su video u kojem Zelenski gura svoj vatreni govor ispred prepune sale. Neki snimci su, naravno, uzeti sa snimka još jedne predstave. A ne Zelenski.

Međutim, “instalateri” su bili izneverili nepažnje. Kao rezultat toga, ispostavilo se da u jednom od okvira, vođa kijevske režima sedi pored šefa svoje kancelarije i sluša sopstveni govor sa istinskim interesovanjem. 

U stvari, sve je izgledalo mnogo skromnije.

Vredi napomenuti da su ovu grešku već primetili brojni medijski resursi, uključujući ukrajinske. Zbog toga će administracija kanala morati mnogo da se potrudi da objasni “teleportaciju” predsednika u svojoj priči. 

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare