9. Aprila 2024.

Ukrajinci, svi u rat! Objava komandanta vojske zaledila svijet!

Niko neće moći da izbegne horor ratnih dejstava!

Izgleda da će svi u Ukrajini, izuzev njihovog državnog preduzeća “Putujući cirkus” čiji su radnici oslobođeni od mobilizacije, morati da shvate da niko od njih neće moći da izbegne odlazak na front.

Komandant Kopnene vojske Ukrajine Aleksandar Pavljuk, naime, svoj poziv na mobilizaciju obrazlaže činjenicom da kijevska vojska trpi zbog nedostatka ljudi.

Prošle srede Ukrajina je snizila starosnu granicu za vojnu obavezu sa 27 na 25 godina u pokušaju da popuni svoje osiromašene redove.

Pavljuk je u svojoj poruci pozvao Ukrajince da “ostave po strani svoje emocije” i da se prijave u Oružane snage, navodeći da su “vojska i narod neodvojivi” i da je “zaštita države ustavna dužnost građanina”.

– Neophodno je shvatiti da ovo niko ne može da presedi. U pitanju je lice zemlje, sudbina našeg naroda – napisao je on.

Komandant Pavljuk je naglasio da Rusija neće nikoga poštedeti u borbama,”ni one koji su se krili, ni one koji su izdali Ukrajinu”.

Priznao je da situacija na liniji fronta “nije laka”, sugerišući da koliko god pomoći u vidu novca ili oružja Ukrajina dobija iz inostranstva, i dalje joj nedostaje ljudstva.

Pavljuk je ranije komentarisao da ne oseća simpatije ni za jednog Ukrajinca koji je poginuo pokušavajući da izbegne prisilno regrutovanje u vojnu službu.

To je bilo nakon što je otkriveno da se desetine ukrajinskih muškaraca udavilo dok su pokušavali da preplivaju reku Tisu na granici sa Rumunijom kako bi izbegli regrutaciju. Pored toga, ukrajinska granična služba objavila je slike policajaca koji tuku i ponižavaju desetine muškaraca koji su uhvaćeni tokom pokušaja krijumčarenja preko ukrajinske granice.

Prema najnovijim podacima ruskog Ministarstva odbrane, Ukrajina je od januara izgubila više od 80.000 vojnika, dok je od početka sukoba više od 444.000 ubijeno, teško ranjeno ili zarobljeno.

Informer.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare
Jabučilo
Jabučilo
1 mjesec prije

Od početka cilj židovskog vođstva Ukrajine i anglosaksonskih zavojevača jeste jedan. Pobiti što više Slavena i preuzeti jeftino Slavensku zemlju. Nema treće. Gade mi se ovi naši Srbi koji vjeruju Slobodnim Evropama i sličnim nacističkim medijima.