16. Augusta 2023.

Ukrajinci priznali: Ne možemo da se odbranimo od ruske H-22 rakete

Ukrajinska protivvazdušna odbrana nikada nije uspjela da obori ovu rusku raketu, kazao je savjetnik komande vazduhoplovstva Ukrajine

Ukrajinski sistemi protivvazdušne odbrane ne mogu da se suprotstave ruskim raketama H-22, rekao je savetnik komande vazduhoplovstva Ukrajine Jurij Ignat, prenosi list “Strana”.

“Ukrajinska protivvazdušna odbrana nikada nije uspela da obori rakete H-22 kojima je Rusija sinoć napala Ukrajinu. To su rakete koje mogu da se obore sredstvima poput američkog ‘patriot’ PVO sistema”, kazao je Ignat.

Iako je se ova raketa smatra krilatom, to je supersonična krstareća protivbrodska raketa velikog dometa, kazao je i naglasio da obični sistemi PVO ne mogu da uhvate raketu poput ove.

Ignat je ranije govorio da ruske trupe koriste tehniku brze promene putanje raketa, te zbog toga sistem PVO često ne može da otkrije granate.

Ruska vojska je u maju pogodila protivvazdušni raketni sistem “patriot” u Kijevu hipersoničnom raketom “kinžal”. Američki sistem PVO nije uspeo da je presretne. Kako je istakao potpredsednik vlade Denis Manturov, danas je samo domaća PVO sposobna da uništi rakete ovog tipa.

RTmagazin.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare