Ukradena četiri Ferrarija parkirana kod distributera - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Ukradena četiri Ferrarija parkirana kod distributera

Prije nekih desetak dana se dogodio nesvakidašnji slučaj u američkom prodajno-servisnom centru egzotičnih automobila koji je potencijalnim klijentima nudio vozila marke Ferrari. Naime, još uvijek neidentifikovani kradljivci su ukrali četiri primjerka superautomobila italijanskog brenda.

Nije retkost da ovakvi događaji budu registrovani onda kada veoma privlačni automobili budu parkirani na ulici, ili čak i u privatnoj ili javnoj garaži, ali priznaćete da je osetno drskije kada neko odluči da otuđi imovinu iz dobro štićenog prostora, kakvo predstavništvo trgovačke kuće svakako jeste.

Za sada je poznato da su u protivpravnoj akciji koja je sprovedena 25. februara u Njujorku, tačnije na Long Ajlendu, učestvovala najmanje tri lica, koja dakle nisu raspoznata. Ne samo što lopovi nisu identifikovani, čak ni nedelju dana nakon izvršenog nedela, već američka policija nema ni bilo kakvu predstavu o tome kako je zločin planiran, izvršen i gde bi vozila sada mogla da budu.

Lokalni mediji su preneli da je konkretno stradao zvanični servisni centar Ferrarija, a da su kriminalci razbili staklena vrata i prozore zgrade distributera i da su najpre pokrali brendirane aksesoare italijanske marke, nakon čega su došli u posed i nekoliko ključeva automobila parkiranih u objektu. Nisu objavljene informacije o tome koji konkretno modeli su ukradeni, ali odeljenje kriminalističke policije regije Nasau, isto tako nije pustilo u javnost ni informaciju o tome šta su bezbednosne kamere snimile i kako su ukradena četiri superautomobila.

Ipak, poznato je da su otuđeni sivi kabriolet iz 2014. godine, kao i plavi kabriolet koji je dve godine mlađi. Pored toga, nestala su i dva kupea, oba bela a jedan iz 2018. dok je drugi sklopljen ove godine. Lokalna policija je kasnije objavila da je moguće da je lopova bilo i više od onih koji su snimljeni, verovatno četiri ili možda čak i 5+. Policija je zamolila građane s važnim saznanjima da se jave…

AutoRepublika

Danas objavljeno

Završen sajam automobila u Beogradu– nevjerovatna posjeta

Vanja A

U Italiji će ograničenje na auto-putu biti 150 km/h

Vanja A

Zapadnjaci otišli, dolaze Iranci – prodavaće Rusima automobile za 13.000 dolara

Vanja A

Ostavite komentar