Hrskave spolja, a mekane i bogate iznutra
Iz bakine kuhinje nam stiže recept za neodoljive slane rolnice koje su savršen izbor kada vam je potrebna brza, a ukusna užina ili doručak. Priprema je izuzetno laka zahvaljujući gotovom testu, a kombinacija sočne šunke, topljenog kačkavalja i blagog kečapa garantuje fantastičan ukus.
Slane rolnice – sastojci:
1 pakovanje smrznutog gotovog testa
150 gr sečene šunke
150 gr sećenog kačkavalja
malo kečapa
Slane rolnice – priprema:
Razviti testo, ima dva komada, pa sastaviti na sredini. Premazati kečapom, poređati listove šunke odozgo lisitove kačkavalja.
Po želji mogu listovi kiselih krastavčića. Uviti u rolat, pa iseći rolate širine dva prsta.
Ređati u pleh obložen pek papirom. Peći na 210 stepeni C 40 minuta da lepo porumeni.