19. Juna 2023.

Uključen veliki broj djece: Besplatne sportske sekcije za stvaranje zdravih navika

Radom u projektu profesori su do sada, odnosno zaključno sa majem održali 2.542 časa.

Savjetnica gradonačelnika Mirna Savić – Banjac kazala je da ovaj projekat stavlja akcenat na kategoriju najmlađih i na stvaranju zdravih sportskih navika.

-Projekat je uključio veliki broj djece, upravo one koja inače ne bi imala priliku da dobiju pravu stručnu i sportsku instrukciju i priliku da treniraju, a ovom prilikom im je Grad to omogućio – naglasila je ona.

Koordinator projekta, Velibor Vidović izrazio je  zadovoljstvo projektom, koji je, kako je kazao – odgovorio na velike potrebe za kretanjem, sportskim angažmanom, sportskom kulturom uopšte kod učenika od drugog do petog razreda osnovnih škola s jedne strane i na potrebe profesora bez zaposlenja i profesora koji žele doći do mogućnosti polaganja stručnog ispita s druge strane.

-Primjetna je veća brojnost i veća želja kod učenika prigradskih škola budući da su mogućnosti za aktivno bavljenje sportom ograničene – kazao je on.

Profesor fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi „Milutin Bojić“ i jedan od profesora koji sprovode projekat,  Željko Šurlan kazao je da je projekat sportskih sekcija u školama – od velike važnosti, jer na taj način preventivno djelujemo na zdravlje naše djece, a najbolji način za to je dodatna fizička aktivnost.

-Projekat je posebno potreban djeci u seoskim sredinama, koja nemaju načina da se dodatno aktiviraju u sportskim klubovima jer im nisu lako dostupna – kazao je on.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare