26. Septembra 2023.

Ukida se važna funkcija za Gmail: Mnogi nisu zadovoljni, da li ste je vi koristili?

Kompanija Google je najavila veliku promenu za Gmail koja će stupiti na snagu od januara.

Od početka sledeće godine, Google uklanja osnovni HTML prikaz za Gmail, i zamenjuje ga standardnim prikazom širom sveta.

Pošto je za Google osnovni HTML prikaz zastareo, korisnici su prijavili da ga je postalo teže pronaći, kako prenosi The Register. Kada otvorite Gmail, obično se opcija za ovaj prikaz pojavi sa naznakom da je “za sporu konekciju”. Međutim, traje toliko kratko da mnogi ne uspeju ni da ga odaberu.

Standardni prikaz, vizuelno bogatiji format koji Gmail trenutno nosi kao podrazumevani, pokrenut je da zameni osnovni HTML prikaz pre više od deset godina. Od tada, Google je dodao nove funkcije u Gmail, a iz kompanije su rekli da osnovni HTML prikaz “nema punu funkcionalnost kao i Gmail”.

Osim ovoga, neki korisnici tvrde da je osnovni HTML korisnicima sa invaliditetom, poput onih sa sa oštećenim vidom, pružio lak i pristupačan način da prolaze kroz svoje mejlove.

Od pokretanja standardnog prikaza, Google je zadržao osnovni HTML prikaz kao alternativu koja se brže učitava i pogodnija je za one sa sporim pregledačima ili internetom. Međutim, Google je sada ukinuo opciju na vrhu ekrana koja je omogućavala korisnicima da “postave osnovni HTML kao podrazumevani prikaz”.

Zanima nas i vaše mišljenje, pišite nam u komentarima: Da li ste koristili HTML prikaz za Gmail, i da li je vam nedostaje neka usluga koju je Google ukinuo?

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare