Uhapsićemo Putina ako kroči na tlo Njemačke - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Uhapsićemo Putina ako kroči na tlo Njemačke

Predsednik Rusije biće uhapšen ako poseti Nemačku, izjavio je nemački ministar pravde Mark Bušman, prenosi „Di Cajt”.

„Očekujem da će MKS brzo kontaktirati Interpol, kao i države učesnice i zatražiti od njih da ispoštuju zahtev. Tada će Nemačka biti u obavezi da uhapsi predsednika Putina kada uđe na nemačku teritoriju i preda ga MKS-u – rekao je ministar pravde.

Švajcarska razmatra punu ili delimičnu nacionalizaciju banke Kredi…

On je dodao da će ispuniti zahtev MKS-a ako „ Putinova noga kroči na nemačku teritoriju“, jer je zemlja pod jurisdikcijom suda.

Pre dva dana pretpretresno veće Međunarodnog krivičnog suda izdalo je nalog za hapšenje Putina i ombudsmana za prava deteta Marijom Lvovom-Belovom. Oni su osumnjičeni za umešanost u „nezakonit izvoz dece iz Ukrajine“.

Predsednik SAD Džo Bajden nazvao je ovu odluku opravdanom, iako njegova država, kao i druge zemlje – Kina, Indija, Izrael, ne priznaju nadležnost MKS. Vašington je više puta optuživao sud za korupciju i uvodio sankcije protiv njegovih zaposlenih.

Velika kriza u Egiptu, većina stanovnika se bori da prehrani porodice

Kako je naglasio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, samo postavljanje pitanja Putinovog hapšenja je neprihvatljivo – Moskva ne priznaje jurisdikciju MKS i svaku njegovu odluku smatra ništavnom sa stanovišta zakona, prenela je RIA.

Putin obilazi ulice Marijupolja (Video isečak)
U međuvremenu Vladimir Putin, posle posete Krimu posetio je i Marijupolj. Vozeći automobil predsednik Rusije je obišao nekoliko novih stambenih četvrti, razgovarao sa građanima, posetio obnovljenu zgradu Filharmonije, aerodrom i morsku obalu u Marijupolju.

Danas objavljeno

Derventa pod opsadom policije, stigao hrvatski predsjednik Zoran Milanović

M.

Trebinje: Uhapšeno lice osumnjičeno za pet krivičnih djela

M.

Počelo suđenje u predmetu “Skaj”: Načelnik MUP-a Srpske prvi na klupi za svjedoke

M.

Ostavite komentar