10. Oktobra 2023.

Uhapšeni slavonski šverceri kokaina, drogu kupovali u Srbiji

Hrvatska Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) je, podigla optužnicu protiv osmoro osumnjičenih.

Optužnica je podignuta nakon sprovedene istrage pred osječkim Županijskim sudom, za krijumčarenje kokaina nešto manje od kilograma, od februara do oktobra prošle godine.

Tužilaštvo je saopštilo da je vođa kriminalne grupe u Vinkovcima, Đakovu, Zagrebu i drugim mestima u Hrvatskoj i u Srbiji povezao ostale optužene i više drugih osoba iz Hrvatske i Srbije, u cilju kontinuirane nabavke, skladištenja, skrivanja i dalje preprodaje kokaina, prenosi Index.hr.

On se sumnjiči da je sa za sada neutvrđenim osobama iz Srbije dogovarao nabavku većih količina kokaina i odlazio u Srbiju radi plaćanja droge.

Nakon što je droga bila dopremljena na područje Zagreba, za njeno preuzimanje, skrivanje i isporuku na dogovorene lokacije angažovao je ostale optužene.

Na ovaj način je nabavio najmanje 902,36 grama kokaina, a prema njegovim uputstvima drogu su preuzimali, skrivali i dalje preprodali u Zagrebu i Osijeku.

USKOK je saopštio da je Županijskom sudu u Osijeku predložio produženje pritvora protiv troje optuženih.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare