17. Maja 2023.

Uhapšen u BiH, osuđen u Australiji: Didulica proglašen krivim za pedofiliju

Naime, Mario Didulica imao je nedopuštenu ljubavnu aferu s djevojčicom od 14 godina sa kojim se čak želio preseliti u Francusku kako bi se vjenčali. Bili su u navodnoj vezi između novembra, 2009. godine pa sve do jula, 2010. godine, kada je imao 38 godina.

Inače, Didulica je bio policajac u aktivnoj službi i oženjen s dvoje djece u predgrađu Džilonga, drugog po broju stanovnika u državi Viktorija.

Tokom njihove afere viđali su se u njenoj kući kada bi ona izostajala iz škole zbog bolesti, a on bio van dužnosti. Redovno su se čuli telefonom, a on joj je savjetovao kako da čuva njihovu vezu u tajnosti. Razmijenili su oko 30.000 poruka. Uspio je održati vezu uprkos tome što su njegova supruga i roditelji curice počeli sumnjati da se nešto događa. Na sudu se moglo čuti da je supruga policajca maltretirala djevojčicu jer joj je ukrala muža.

Nakon što je napustio službu, Didulica se preselio u Hrvatsku sa svojim sinom u januaru, 2013. godine, dok se u Australiji još uvijek vodila istraga protiv njega. S obzirom da Hrvatska s Australijom nema potpisan sporazum o izručivanju nije bilo pravnih osnova za izručenje ali je Didulica uhapšen kada je odlučio da iz Hrvatske pređe u Bosnu i Hercegovinu, gdje je navodno krenuo u posjetu. Australiji je izručen 2018. godine.

Naime, kako su tada prenijeli mediji, Didulicu je uhapsila granična policija BiH po međunarodnoj crvenoj potjernici Interpola.

Inače, suđenje Didulici se oteglo na nekoliko godina, najviše zbog pandemije virusa korona. Izricanje presude zakazano je za 9.jun. Inače, za krivična djela koja mu se stavljaju na teret zaprijećena je kazna i do 25 godina zatvora.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare