6. Oktobra 2023.

Uhapšen bivši pripadnik OVK po nalogu Specijalnog suda u Hagu

Bivši borac OVK Sabit Jonuzi osumnjičen je za ometanje pravde u vezi sa krivičnim predmetom koji se vodi u Specijalizovanim većima, rekao je njegov advokat Kuštrim Bitići.

Bivši pripadnik OVK Sabit Jonuzi iz Glogovca uhapšen je po nalogu Specijalnog suda u Hagu, prenose mediji u Prištini i navode da je već prebačen u sedište suda.

Hapšenje je potvrdio i njegov advokat Kuštrim Bitići, koji je rekao da je Sabita Jonuzija u sredu intervjuisalo Specijalno tužilaštvo (ZPS) u Kosovu Polju i da je pušten, ali da je juče uhapšen u svojoj kući.

“Mogu da potvrdim da je Sabit Jonuzi, bivši borac OVK, sada veteran, uhapšen. Prekjuče je saslušan u ZPS-u na Kosovu Polju i pušten, a onda uhapšen u svojoj kući. Preliminarno, početkom maja 2023. godine, izvršena je racija u njegovoj kući i oduzet mu je telefon”, rekao je Bitići.

Advokat je dodao da je bivši borac OVK osumnjičen za ometanje pravde u vezi sa krivičnim predmetom koji se vodi u Specijalizovanim većima.

U međuvremenu, šef ogranka boračkog udruženja u Glogovcu Enver Hajdari rekao je da je Jonuzi, prema rečima članova porodice, već poslat u Hag.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare