26. Januara 2023.

Ugašen World of Warcraft, gejmeri očajni

Partnerstvo dve kompanije trajalo je 14 godina, na obostranu korist. NetEase je postao drugi najveći distributer video igara u Kini posle kompanije Tencent Holdings. Blizzard je takođe imao brojne koristi, a glavna je otvoreni put ka ogromnom tržištu u Aziji. Ipak, ljubavi je došao kraj posle prekida pregovora o novoj licenci kojom bi Activision Blizzard postao ekskluzivni distributer tri naslova u Kini: Warcraft, Diablo i Overwatch.

Ugašen World of Warcraft zbog spora između Blizzarda i NetEase

Američka kompanija donela je odluku o prekidu saradnje posle optužbi o nerazumevanju koje su stigle od strane NetEase. U međuvremenu je Blizzard ponudio produžetak ugovora za još šest meseci, dok se ne dogovore uslovi budućeg dugoročnog aranžmana. Ipak, NetEase je ovakvu ideju uporedio sa “brakorazvodnom parnicom u kojoj su partneri i dalje upućeni jedno na drugo”.

Osim finansijskih uslova, ključne tačke neslaganja odnosile su se na intelektualnu svojinu i kontrolu podataka miliona igrača širom Kine. U januarskom biltenu, NetEase navodi da nije kršio prava intelektualne svojine tokom saradnje sa kompanijom Blizzard, već je ista koristio u skladu sa potpisanim ugovorom. Iz kompanije Blizzard odgovaraju da je NetEase zapravo odbio ponudu za produžetak važenja licence, prenosi Bloomberg News.

WOW Green Dragon

Najviše pate gejmeri

Serveri za igrače iz Kine na kojima su bile igre kompanije Blizzard ugašeni su u ponoć 23. januara. Kompanija je obećala da će dozvoliti igračima igre World of Warcraft da sačuvaju svoje aktuelno stanje napretka i to posebnom uslugom. NetEase upozorava klijente da ne može garantovati sigurnost usluge, rekavši da postoji bezbednosni rizik.

Najveći broj gejmera nije želeo da se stavlja uz neku od zaraćenih strana. Među njima vlada ogromno razočaranje koje neprekidno izražavaju postovima na društvenim mrežama.

“Ovo je tužan dan za igrače World of Warcraft i sve obožavaoce Blizzard Entertainment širom sveta”, piše u jednoj od hiljada objava.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare