5. Juna 2023.

Ubistvo iz osvete uznemirilo građane, osumnjičeni miran i povučen mladić

“Možemo reći kako je izvršeno krivično djelo ubistvo od strane I.G. (26) iz Velike Kladuše, koji je iz pištolja ispalio više metaka u A.H. (37) koji se u tom trenutku nalazio u putničkom motornom vozilu marke „golf“ domaćih registarskih oznaka. Od zadobijenih rana stradali je preminuo na licu mjesta, a smrt je konstatirao mrtvozornik Doma zdravlja Velika Kladuša. Istražitelji sektora kriminalističke uprave MUP-a USK, pod nadzorom Tužilaštva USK izvršili su uviđajne radnje. Tijelo ubijenog, po naredbi tužioca prevezeno je u Kantonalnu bolnicu u Bihaću radi obdukcije, a automobil je prevezen na parking postor Policijske stanice Velika Kladuša“, izjavio je Bahrudin Dželalagić, portparol policije USK.

Osumnjičeni je mirno sačekao dolazak patrole policije i predao vatreno oružje kojim je učinjeno ubistvo i ono će biti predmet vještačenja. Osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade biti predat postupajućem tužiocu.

Kako nezvanično saznajemo, ubica je iz svoga automobila, u kojem se vozio, pucao u Halilagića, pa se pretpostavlja kako ga je pratio.

Inače, zanimljivo je kako se ubijeni Halilagić nalazio na slobodnom vikendu, obzirom da je u Kazneno popravnom zavodu u Zenici izdržavao zatvorsku kaznu zbog ubistva kojeg je počinio 7. januara 2021. godine.

On je tada likvidirao 28-godišnjeg Hasana Grahovića u pucnjavi koja se dogodila u jednom restoranu u Ulici Ibrahima Mržljaka u Velikoj Kladuši, a motiv ovoga ubistva bila je svađa.

Mladić koji je počinio ubistvo sinoć, nezvanično saznajemo, zove se Izet Grahović i brat je ubijenog Hasana Grahovića, pa se pretpostavlja kako je krvna osveta motiv ovoga ubistva.

Događaj je izazvao uznemirenje u Velikoj Kladuši, a nezvanično saznajemo kako je ubica miran i povučen mladić bez kriminalne istorije.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare