30. Maja 2023.

Ubici iz Mladenovca lagala da je trudna jer se plašila da će je ubiti

Plan je da u narednim danima svoj iskaz u tužilaštvu da i taksista koji je te noći upravljao vozilom, a Konatar je rekao da je naloženo i niz složenih vještačenja, uključujući balističko, psihijatrijsko i DNK.

Kako nezvanično saznaju mediji, J. A. je u tužilaštvu rekla da je, nakon što je Blažić oteo vozilo, ona izmislila trudnoću zato što se plašila da bi on mogao da je ubije. Rekla je i da je osumnjičeni njoj i taksisti prijetio smrću.

Tužilaštvo intenzivno radi sa policijom na utvrđivanju porijekla oružja kojim su izvršena ubistva i načina na koji je okrivljeni nabavio naoružanje. Podsjetimo, Blažić je hicima iz automatske puške u noći između 4. i 5. maja usmrtio osmoro ljudi, teško i lakše ranio njih 14, a tužilaštvu je nakon hapšenja priznao zločin.

Blažiću se na teret stavlja izvršenje pet krivičnih djela: teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

On se nalazi u pritvoru koji mu je određen do 30 dana po osnovu opasnosti od bjekstva, da će ometati postupak uticanjem na svjedoke, zbog mogućnosti da će ponoviti djelo i zbog uznemirenja javnosti, prenosi “EuroNews”.

Nezavisne.com

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare