17. Augusta 2023.

U WC-u nađeno raskomadano tijelo kripto milionera

Posmrtne ostatke Kristijana Piva (41), koji je imao američko i bugarsko državljanstvo, pronašli su nagurane u WC-u vodoinstalateri koji su pozvani da očiste začepljeni odvod, piše britanski Miror.

Policija vjeruju da je ubijen između 8. i 9. avgusta te da je ubica Vesko Valčinov, kojeg je upoznao prije šest godina.

Lokalni mediji navode da je ubica ubio svoju žrtvu tegom i izrezao tijelo u kupatilu prije nego što je neke dijelove bacio u WC školjku.

Uhapšen je još jedan muškarac, Konstantin Subotinov, koji je navodno rekao policiji da je pomogao ubici sakriti dijelove tijela žrtve tako što ih je automobilom odvezao u sofijsko naselje Vitosha, gdje je Valčinov uhapšen.

Bugarski mediji navode da je Piv pomagao Valčinovu s kripto ulaganjima, sugerirajući da je ubistvo bilo motivirano novcem.

Piv je diplomirao na američkom univerzitetu i izgradio svoje bogatstvo kroz kripto ulaganja. On je drugi kripto milioner koji je pronađen mrtav u posljednih mjesec dana. Dijelovi tijela Fernanda Pereza Algabe pronađeni su u crvenom kovčegu bačenom u Argentini 23. jula nakon što je nestao pet dana ranije.

Algaba je na svom Instagram profilu isticao ekstravagantan životni stil finansiran kriptoulaganjima. U kovčegu koji je otkriven nalazile su se Algabine noge i jedna podlaktica. Argentinski mediji tada su pisali da su dijelovi tijela amputirani, što sugeriše da je riječ o radu profesionalca. Obdukcija je pokazala da je žrtva upucana tri puta prije nego što je raskomadana.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare