26. Jula 2023.

U toku hapšenja za šverc više stotina kg kokaina iz Južne Amerike u Hrvatsku

U toku su hapšenja nekoliko osoba osumnjičenih da su iz Južne Amerike u Hrvatsku prenele stotine kilograma kokaina u vrednosti od najmanje 7 miliona evra.

Jutarnji list je ekskluzivno izveštavao o krađi kokaina 14. novembra prošle godine, ali nisu objavili identitete navodnih lopova niti osoba od kojih je droga ukradena.

Reč je o navodnim članovima dilerske grupe u okviru koje je u maju prošle godine došlo do međusobne malverzacije, odnosno jedan od članova grupe, 58-godišnji Makedonac, otuđio je više od 200 kilograma kokaina od ostalih partnera u trgovine kokainom, što je rezultiralo međusobnim obračunima članova grupe, odnosno pokušajem otmice 58-godišnjeg radnika preduzeća.

Od navodno ukradenih 200 kilograma, policija je tokom druge polovine prošle godine pronašla oko 125 kilograma, a kokain je bio sakriven u buradima zakopanim na nekoliko lokacija u blizini Zagreba.

Sam 58-godišnji Makedonac, zajedno sa još nekoliko pomagača, uhapšen je u novembru prošle godine i određen mu je istražni pritvor, gde se i dalje nalazi. Policija je, međutim, nakon njegovog hapšenja na više lokacija povezanih sa njim pronašla pomenuti kokain, koji je navodno ukrao od svojih partnera. Najpre je krajem novembra u jednoj kući u Zagrebačkoj županiji pronađeno prvih 20 kilograma kokaina, a 27. decembra još 100 kilograma pohranjenih u buradima zakopanim na seoskim imanjima u okolini Zagreba i Jastrebarskog.

Inače, kako nezvanično saznajemo, uhapšeno je više osoba sa područja Zagreba i Rijeke, ali prema informacijama kojima raspolaže Jutarnji list, osim ovih osoba, jedan od suvlasnika navedene droge bila je i opasna crnogorska droga. Vlastelin Radoje Zvicer, navodno poglavar Kavačkog roda.

Međutim, hrvatska policija, za sada, formalno ne povezuje Švajcarce sa ovom akcijom, ali je juče i danas uhapsila samo nekoliko hrvatskih državljana na čelu sa 29-godišnjim Markom Đ. iz Rijeke.

Zvicerova trenutna lokacija je nepoznata jer je već nekoliko godina u bekstvu i za njim se traga u vezi sa nekoliko brutalnih ubistava širom Evrope. Zvicerova poslednja poznata lokacija bila je u Ukrajini, gde je preživeo pokušaj atentata u maju 2020. Pretpostavlja se da se trenutno nalazi negde na teritoriji Južne Amerike.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare