11. Jula 2023.

U toku 22. sjednica: Na predloženom dnevnom redu besplatne građevinske dozvole i veće kazne za vandalizam

Počela je 22. redovna sjednica Skupštine grada Banje Luke, a na predloženom dnevnom redu nalaze se 93 tačke.

Između ostalog, odbornici će razmatrati odluku koja se odnosi na povećanje kazni za vandalizam.

-Predložili smo drakonske kazne za vandale – odnosno kaznu od 2.000 KM za ispisivanje grafita, dok smo za uništavanje komunalne opreme ili gradske imovine predložili kaznu od 3.000 KM. Iako sam bio i za više iznose kazni, u skladu sa zakonima ovo su najoštrije moguće kazne – rekao je ranije gradonačelnik Draško Stanivuković.

Na predloženom dnevnom redu ove sjednice su i značajne odluke o besplatnim građevinskim dozvolama za objekte do 200 kvadratnih metara, besplatnim placevima za višečlane porodice i mlade bračne parove.

Pred odbornicima je i set odluka o objedinjenoj naplati računa za komunalne usluge za stanovništvo, a taj posao bi bio povjeren Zavodu za izgradnju Banja Luka što bi moglo doprinijeti i spasiti Zavod.

Na dnevnom redu je i više nacrta regulacionih planova, odluka o dodjeli poslovnih prostora u zakup pod povoljnim uslovima, program rada za ovu godinu i prošlogodišnji izvještaji o radu javnih ustanova Banski dvor, Centar za socijalni rad, Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Turističke oragnizacije grada, kao i Gradske razvojne agencije.

Predložena je i odluka o utvrđivanju visine sredstava za stipendiranje učenika i studenata iz budžeta Grada, visini stipendija, deficitranim i suficitarnim zanimanjima za školsku/akademsku 2023/2024. godinu, kao i odluke o utvrđivanju naziva ulica u naseljima: Dragočaj, Ramići i u Ada.

Naime, ova redovna sjednica prva je nakon skoro više od tri mjeseca neodržavanja redovnih sjednica.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare