8. Juna 2023.

U Srbiji do sada predato 85.000 komada oružja i više od dva miliona komada municije

Prema poslednjim podacima kojim raspolaže MUP, u periodu od 8. maja zaključno sa 7. junom do 19 časova predato je ukupno 84.920 komada oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, rekla je Jasmina Puhača iz Službe za suzbijanje kriminala MUP-a Srbije.

Puhača je navela da je, od početka akcije 8. maja, predato 62.801 komada oružja, 22.119 minsko-eksplozivnih sredstava, i 2.880.019 komada municije.

“Danas, 8. juna, ministar unutrašnjih poslova doneo je naredbu o produženju roka za predaju oružja, tako da građani Srbije mogu do 30. juna, bez posledica, svakog dana od 7 do 19 časova, predati oružje i minsko-eksplozivnih sredstva u najbližu policijsku stanicu na teritoriji cele Srbije”, navela je Puhača za Tanjug.

Ona je dodala da, ukoliko građani nisu u mogućnosti da dođu u stanicu, potrebno je da pozovu policiju koja će na poziv građana odreagovati i doći i uzeti oružje i odneti ga u stanicu bez ikakvih posledica po građane, koji nisu obavezni da ostave lične podatke i informacije o poreklu oružja koje poseduju.

Naglasila je da će takva, nepromenjena procedura, trajati sve do 30. juna.

Kako je rekla, u poslednjih nekoliko dana primećeno je da je veća količina oružja predata u policijske stanice.

“Jedan od razloga što je rok produžen za predaju oružja je što se smatra da će građani tako imaju dodatno vreme koje mogu da odvoje za predaju oružja, a drugi da bi to moglo da doprinese još većoj bezbednosti građana Srbije”, istakla je Puhača.

Ona je apelovala na građane da predaju oružje dok traje akcija, poručivši da su Izmenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srbije i Zakona o oružju i municiji predviđena mnogo drastičnije kazne za nedozvoljeno držanje oružja nego do sada.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare