7. Septembra 2023.

U Rusiji počela proizvodnja još jednog novog automobila: Zakotrljao se Moskvič 6 

Big Portal

Nakon krosovera, u fabrici automobila u Moskvi pokrenuta je serijska proizvodnja nove limuzine.

Zeleno svetlo za masovnu proizvodnju novog Moskviča dali su gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin i generalni direktor kompanije “Kamaz” Sergej Kogogin. Kako je istakao, to se dogodilo uglavnom zahvaljujući zaposlenima u fabrici, njenoj upravi i “Kamazu” koji je investirao u taj projekat i podržava ga.

Planirano je da prodaja nove gradske limuzine počne krajem oktobra 2023. godine. Prednosti novog modela su nova modularna platforma, nezavisno vešanje, 6-stepeni automatski menjač i visok nivo udobnosti, navodi Sputnjik.rs.

Kupcima će biti ponuđena tri nivoa opreme i pet boja spoljašnjosti (crna, bela, siva, crvena i plava). Detalji o motorizaciji nisu saopšteni.

Zamenik gradonačelnika Moskve Maksim Liksutov rekao je da su vozači visoko ocenili komfor, praktičnost i sigurnost novih automobila marke Moskvič. Kupcima su za sada dostupni krosover Moskvič 3 i električni automobil Moskvič 3e.

“Godina borbe za opstanak Moskviča pokazala je da on pobeđuje. Pre godinu dana ovde su bili prazni pogoni, a već danas je proizvedeno 26.000 automobila. Prošli smo kroz period promene kompletne logistike, nove opreme, nove tehnologije, novog vozila, izborili smo se sa pritiskom sankcija, sa konkurencijom drugih proizvođača. Danas možemo sa sigurnošću da kažemo da je Moskvič stao na noge”, rekao je Sobjanjin.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare