18. Jula 2023.

“U prethodnu godinu dana u Donja Kola investirano više nego u posljednjih 20 godina”

Gradski menadžer, Bojan Kresojević, predsjednik Skupštine Grada, Ljubo Ninković i član Savjeta MZ Donja Kola, Srđan Ćutković sastali su se danas u Gradskoj upravi, kako bi razgovarali o problemima sa vodosnabdijevanjem.

Kako je nakon sastanka rekao gradski menadžer, gradska administracija je u prethodnih godina imala velike izazove u vodosnabdijevanju kada su u pitanju mjesne zajednice poput Donjih Kola, ali i mnoge druge.

-U skladu s tim, u protekle dvije godine ova administracija je investirala 30 miliona KM, a sve kako bi se suočili sa ovim izazovima. Ono što možemo reći konkretno za Mjesnu zajednicu Donja Kola, jeste da je projekat u iznosu od 1,2 KM završen. Trenutno je u fazi dezinfekcije samog sistema, a nakon toga slijedi puštanja u rad – kazao je Kresojević.

Dodao je da je važno naglasiti da na probleme sa vodosnabdijevanjam uveliko utiču i neracionalni potrošači, kojih je iz godine u godinu sve više.

-Svojom neracionalnom potrošnjom upravo oni utiču na sam sistem vodosnabdijevanja, a to je nešto što ćemo u narednom periodu morati shvatiti kao važan zadatak, te da u zajedničkom djelovanju, kako  savjeta Mjesne zajednice, Gradske uprave, Vodovoda ali i Skupštine Grada ,dođemo do pravih rješenja – kazao je gradski menadžer.

Kako kaže, činjenica koje svi moramo biti svjesni jeste ta da je ovo veliki i složen problem koji traje više od 20 godina.

-Mi očekujemo puštanje u rad postojećeg sistema kroz nekoliko dana. Upravo u vezi sa tim, danas će biti održan sastanak između inžinjera, izvođača i nadzora u pogledu završnih aktivnosti, a sve kako bi ovaj sistem bio u potpunosti spreman. Grad je pokazao najveću spremnost, kako za Donja Kola, Racune, tako i za Šargovac, Tunjice, gdje činimo sve da sistem vodosnabdjevanja bude takav da možemo odgovoriti najvećim izazovima – naglašava on.

Dodao je kako je gradska administracija u prethodnoj godini investirala u Donja Kola koliko nije investirano u posljednjih 20 godina.

-To zaista pokazuje veliku spremnost da riješimo sve probleme sa kojima se suočavamo, ali očekujemo da ćemo imati i podršku od Skupštine Grada i savjeta Mjesne zajednice, jer upravo prethodne godine smo više od 4.500 kubika vode isporučili u cisternama upravo za Donja Kola, što je više nego što je u svim prethodnim godinama u cijeloj Banjoj Luci. To je pokazatelj velike posvećenosti i rješavanja problema – zaključio je Kresojević.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare