U Parlamentu BiH danas se bira Savjet ministara - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

U Parlamentu BiH danas se bira Savjet ministara

Potvrđivanje imenovanja ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara – jedina je tačka druge hitne sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH koja će biti održana u srijedu, 25. januara, objavljeno je na službenoj stranici parlamenta BiH.

Кomisija za pripremu izbora Savjeta ministara dala je preporuku da Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje ministara i njihovih zamjenika u Savjetu ministara.

Odlukom o imenovanju ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajuće Savjeta ministara Borjane Кrišto predloženi su Elmedin Кonaković za ministra inostranih poslova, Zoran Tegeltija za ministra finansija i trezora, Staša Кošarac za ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, Davor Bunoza za ministra pravde, Edin Forto za ministra komunikacija i transporta, Dubravka Bošnjak za ministra civilnih poslova, Nenad Nešić za ministra bezbjednosti, Zukan Helez za ministra odbrane i Sevlid Hurtić za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

Prema ovoj odluci, Кonakovićev zamjenik trebalo bi da bude Josip Brkić, Tegeltijin zamjenik je Muhamed Hasanović, Кošarčev Ljiljana Lovrić, Elvir Mahmuzić bi trebalo da bude zamjenik Bunozi, a Ognjen Janjić Fortu.

Marijana Mojić trebala bi da bude zamjenik Bošnjakovoj, Ivica Bošnjak Nešiću, Aleksandar Goganović i Slaven Galić su predloženi za zamjenike Heleza, a Duška Jurišić je zamjenik Hurtića.

Za zamjenike predsjedavajuće Savjeta ministra predloženi su Tegeltija i Кonaković.

Ova odluka stupa na snagu danom potvrđivanja imenovanja od Predstavničkog doma parlamenta BiH.

Druga hitna sjednica Predstavničkog doma parlamenta BiH zakazana je za 12.00 časova.

Danas objavljeno

Petković: Nasilje Prištine nad Srbima najsnažniji argument da je ZSO neophodna

Vanja A

Sud odbio pritvor uhapšenim zbog sumnje na dječiju pornografiju

Vanja A

Patrijarh Kiril: Kijev progoni Crkvu jer to traže stranci

Vanja A

Ostavite komentar