21. Februara 2024.

U Njemačkoj košta pola miliona evra, u SAD “samo” 100.000. Otkud tolika razlika?

Tesla ima politiku koja zabranjuje vlasnicima Cybertrucka da prodaju vozilo prve godine. Ako to urade, Tesli moraju da plate 50 hiljada dolara.

Iako Tesla nema nameru da prodaje svoj futuristički Cybertruck van Severne Amerike, to ne znači da nećemo videti vozilo u Evropi. Oni koji žele da ga voze po Evropi moraće duboko da kopaju u novčanike.

Priča se da će električni pikap biti izložen ovog proleća u dostavnom centru u Štutgartu Holcgerlingen, domu Mercedesa i Poršea. Sve je to marketing. Tesla želi da pokaže moć, a Cybertruck je upravo takav projekat. Dakle, ne možete ga kupiti u Evropi, ali je i dalje na listi Kleinanzeigen oglasa u Nemačkoj po neverovatnoj ceni od 485.000 evra. Cena ovakvog novog vozila u SAD je oko 100.000 evra, piše Revijahak.

Zašto postoji tolika razlika u ceni? Prodavac tvrdi da je to zbog individualnih troškova homologacije kako bi ovaj automobil bio legalan u Evropi. Ovi radovi uključuju nove farove i branik, kao i zamenu priključka za punjenje kako bi bio kompatibilan sa evropskim punjačima. Tesla takođe ima politiku koja zabranjuje vlasnicima Cybertrucka da prodaju vozilo prve godine. Ako to urade, Tesli moraju da plate 50 hiljada dolara.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare