U Crnoj Gori uoči izbora pretresi: Nađeni birački spiskovi, izborni materijal… - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

U Crnoj Gori uoči izbora pretresi: Nađeni birački spiskovi, izborni materijal…

Policija u Crnoj Gori je u više gradova sprovela akcije na otkrivanju i sprječavanju zloupotreba u susret predsjedničkim izborima u nedjelju.

Pretresano je više lokacija, a radi se na prikupljanju dokaza i izjava osoba za koje su postojale informacije da su počinile krivična djela.

Podgorička policija je u jednom od pretresa našla izborni materijal sa imenima i oznakama, dok su u drugom pronašli biračke spiskove i kopije ličnih karata, rečeno je “Vijestima” nezvanično iz policije. O svemu je obaviješteno i tužilaštvo.

Takođe, policiji i tužilaštvu u Bijelom Polju je prijavljeno da su nepoznate osobe pokušale da uzmu lične karte od korisnika tamošnjeg Doma starih i drugih osoba, kako bi ih spriječili da glasaju u nedjelju.

UP: Učesnici izbora da se pridržavaju zakona
Iz Uprave policije su se zvanično oglasili večeras oko 20.30, rekavši da su, u saradnji sa tužilaštvima, u više gradova sproveli aktivnosti na otkrivanju i sprječavanju potencijalnih krivičnih djela u vezi zloupotrebe izbornog procesa.

Tim povodom su, kako su naveli, obavljeni pretresi na više lokacija i prikupljena obavještenja od više osoba.

Apelovali su na sve učesnike izbornog procesa da se pridržavaju zakona i na taj način doprinesu demokratskim uslovima za održavanje slobodnih izbora.

“Upozoravamo da će sva lica, bez izuzetka, za koja se utvrdi da su izvršila krivična djela protiv izbornih prava biti procesuirana”, objavili su iz policije na Twiteru.

Danas objavljeno

Pretukao šestomjesečnu bebu i suprugu

Vanja A

Iran: Trebaju nam ruski Suhoji

Vanja A

Orban: Molio sam se da u Turskoj ne pobijedi onaj soroševac, to je važno i za Srbiju

Vanja A

Ostavite komentar