12. Novembra 2023.

U čemu najčešće griješimo kada kiselimo kupus?

Na ove stvari bi trebalo da obratite pažnju da biste uživali u omiljenim zimskim jelima.

Kiseli kupus je svima omiljen u ovim zimskim mesecima, jer se od njega pripremaju i sarme i podvarak i salata, dakle sve ono što obožavamo zimi da uvrstimo u jelovnik.

Dok većina ljudi praktikuje da kiseli kupus kod kuće, jer voli da ima svoj, ima i onih kojima nedostaje vremena ili znanja ili iskustva s pripremanjem, pa ga kupuju.

Postoji jednostavan način da kiselite kupus ukoliko baš želite domaći, a u nastavku pročitajte na šta treba da obratite pažnju kada ga normalno kiselite.

Problem može biti u kupusu. Možda je sorta previše kisela. Kuvari preporučuju korišćenje glava jesenje žetve.

Dodajte neke neutralizatore kiseline. Alkalne namirnice (šargarepa, celer, paradajz, krastavci, cvekla, jabuke) uravnotežuju ukus.

Da se kiseli kupus ne bi ukiselio, dok ga pripremate, treba ga redovno pretakati. I možete dodati 2 kašike šećera po litru.

Foto: Creative Family/Shutterstock
Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare