3. Maja 2023.

U besvjesnom stanju silovao djevojku, pa je brutalno pretukao

Prema nepravosnažnoj presudi, sve se dogodilo pred kraj januara 2018. godine. Muškarac je osuđen za krivična djela protivpravnog oduzimanja slobode, teške tjelesne povrede i polni odnos bez pristanka. Dobio je 20 mjeseci bezuslovnog zatvora.

Kako je na suđenju svjedočila žrtva, muškarac ju je “zaključao u svoj stan, verbalno napadao, istukao tako da ju je povlačio za kosu i gurao uslijed čega je pala na stakleni stol i izgubila svijest”, prenosi Danica.hr.

“U besvjesnom stanju skinuo joj je odjeću i s njom ostvario polni odnos te ju je nakon toga izudarao šakama i nogama po glavi i cijelom tijelu uslijed čega je zadobila prijelom krune trećeg, četvrtog i petog zuba.

Zadobila je višestruke krvne podljeve na licu, vratu i nogama te joj je neutvrđenim oštrim predmetom zadao i ubodno-reznu ranu na desnoj natkoljenici, a potom ju ustrašenu i protivno njezinoj volji držao u stanu sve do dolaska policije, koja je provalila u njegov stan”, navodi se u presudi.

Silovatelj ženi mora isplatiti 10.000 evra (oko 20.000 KM) odštete. Presuda je nepravosnažna i obje strane se na nju mogu žaliti, piše Avaz.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare