15. Februara 2024.

Tvrdnje Tužilaštva: “Debevec od auto-kuće dobio vozilo, registrovao ga na svastiku

U Sudu BiH u toku je ročište o produženju pritvora suspendovnom predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu i bivšem šefu Obavještajno bezbjednosne agencije (OBA) Osmanu Mehmedagiću Osmici, na kojem je tužiteljka Bojana Jolović iznijela nove šokantne detalje iz istrage.

Kako javljaju federalni mediji, u jednoj od tačaka navedeno je da je Debevec primio na poklon automobil auto-kuće “Kramar” iz Ljubuškog, protiv koje se od 2019. do 2021. godine vodio veliki broj postupaka. On je navodno uzeo automobil polo u vrijednosti od oko 15 hiljada KM da to, kako pišu mediji, ne bi “bolo oči”.

Debevec je ovo vozilo, dodaje se, registrovao na ime svastike, a ona je dala iskaz i rekla da nikada nije kupila taj automobil i da ju je Debevec zamolio da registruje na njeno ime.

Tužilaštvo je iznijelo tvrdnje i da se Debevec sastajao i sa Đorđom Ždralom, koji je bio osuđen 2010. godine zbog ubistva tadašnjeg načelnika Uprave policije RS Ljubiše Savića Mauzera.

Jedna tačka se odnosi na bivšeg predsjednika Dinama, Zdravka Mamića.

Riječ je o satu vrijednom 15.000 evra i Mamić je, navodno, rekao istražiocima da je to simbolični poklon koji je dao predsjedniku Suda BiH u vrijeme postupaka ekstradicije koji su vođeni protiv njega jer je, kako je rekao, “znao da je dobro imati predsjednika suda na svojoj strani za vrijeme tih postupaka”.

nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare