25. Juna 2023.

Tužilaštvo Brčko: Muškarac ubijen, za osumnjičenog ćemo tražiti pritvor

Završena je obdukacija tijela muškarca koje je pronađeno u blizini planinarskog doma Sv. Bernard, a za osumnjičenog za ubistvo ćemo zatražiti pritvor, potvrđeno je iz Tuzilaštva Brčko distrikta.

“Tužilaštvo Brčko distrikta BiH, u saradnji s Policijom distrikta danas je nastavilo s intenzivnim provođenjem istražnih radnji u ovom slučaju. U prostorijama Gradske mrtvačnice u Brčkom izvršena je obdukcija leša L.Č, a obavljeni su i pretresi njegove kuće, kao i kuće M.A., koji je doveden u vezu s nasilnom smrću žrtve”, rečeno je iz Tužilaštva.

Kako su dodali, nakon sprovođenja M.A. u prostorije Tužilaštva distrikta, dežurna tužiteljica ispitala je ovo lice u svojstvu osumnjičenog, stavljajući mu na teret ubistvo.

“S tim u vezi, on je po obavljenom ispitivanju u Tužilaštvu i dalje zadržan, a dok traje njegovo 24-časovno zadržavanje, Tužilaštvo će tokom dana podnijeti prijedlog Osnovnom sudu da mu se odredi pritvor”, rečeno je iz Tuzilaštva za “Nezavisne novine”. Kako su dodali, u pretresima dva stambena objekta izuzeti su predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz pri donošenju sudske odluke o pritvoru, te u daljem toku krivičnog postupka.   “Istražne radnje u ovom predmetu i dalje se intenzivno nastavljaju”, rekli su iz Tuzilaštva.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare