13. Aprila 2023.

Tužba za Koena: Trampu načinjena “ogromna šteta”?

Koen je svedočio pred velikom porotom na Menhetnu koja je kasnije podigla optužnicu protiv Trampa u 34 tačke, tereteći ga za falsifikovanje poslovnih podataka, što je prvi put u američkoj istoriji da je jedan bivši predsednik optužen za krivično delo.

Tramp, koji se kandidovao za republikansku predsedničku nominaciju 2024. godine, 4. aprila se izjasnio da nije kriv. U novoj tužbi, podnetoj u američkoj saveznoj državi Floridi, Tramp je optužio Koena da je prekršio pravila odnosa advokata i klijenta, tako što je otkrio informacije koje su mu date u poverenju, kao i da je “širio neistine.” Koen još nije odgovorio na upit agencije Rojters da prokomentariše tužbu.

Tramp je optužen da je kao poslovni, odnosno pravni trošak zaveo isplatu novca kojom je, u vreme kada je pokrenuo svoju prvu predsedničku kandidaturu, kupljeno ćutanje tadašnje porno zvezde Stormi Danijels o seksualnim odnosima koje je, navodno, imala sa Trampom deset godina ranije.

Koen je izjavio da je organizovao isplatu 130.000 dolara Danijels.

U svojoj tužbi, bivši predsednik optužuje Koena da je širio neistine o njemu, zbog čega je Trampovoj reputaciji naneta “ogromna šteta.”

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare