7. Jula 2023.

Turista oskrnavio drevni hram Maja: Uslijedio je fizički obračun ali i visoka kazna 

Svet se još nije “oporavio” od skrnavljenja čuvenog Koloseuma, a već nam stižu slične vesti sa drugog kraja sveta.

Poljski turista peo se stepenicama u hramu Kukulkan, u drevnom hramu Maja, i sve to kako bi napravio par selfi fotografija.

Na snimku koji kruži društvenim mrežama vidi se izvesni mladić kako se penje uz stepenice, dok ga drugi opominje i viče mu da to ne radi.

Dok su ga čuvari udaljavali, drugi turista mu je prišao s leđa i udario ga štapom po glavi. Neko od posetilaca ga je prekorio pokazujući prema hramu i govoreći mu: “Jesi li glup?”

Iako je poljski državljanin imao nekoliko fotografija koje je nameravao da objavi na mrežama, njemu je naređeno da ih sve obriše, a morao je i da plati kaznu od 5.000 meksičkih pezosa, što je oko 263 dolara.

Inače, on je druga osoba za dva meseca koja je privedena zbog penjanja uz stepenice hrama Kukulkan, koji je meštanima poznat kao El Kastiljo.

Ova čuvena piramida je izgrađena između 8. i 12. veka nove ere i služila je kao hram boga Kukulkana. Podkonstrukcija antičke ruševine je sagrađena nekoliko vekova ranije za istu svrhu. Svaka od četiri strane hrama ima 91 stepenicu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare