Tur D'Frans 2024. godine kreće iz Italije - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Tur D’Frans 2024. godine kreće iz Italije

Organizatori Tur D’Fransa saopštili su da će čuvena biciklistička trka 2024. godine po prvi put krenuti iz Italije.

Protokol o saradnji potpisan je u francuskoj ambasadi u Rimu, na sastanku čiji je domaćin bio francuski ambasador Kristijan Mase.

Trka je prošle godine krenula iz Danske, ove godine počinje u Španiji (Bilbao), a sada je tu priliku dobila Italija i to u čast toga što je pre sto godina Otavio Botekija postao prvi Italijan kao pobednik ove trke.

Ona će krenuti 29. juna 2024. etapom dužine 205 kilometara od Firence do Riminija.

Potom ide etapa od 200 kilometara od Ćezenatika do Bolonje, da bi se italijanski deo trke završio etapom od Pjaćence do Torina u dužini od 225 kilometara.

Tur D’Frans je najgledaniji sportski događaj u svetu posle Olimpijskih igara i Svetskog kupa. Biciklizam je zajednička strast Francuza i Italijana, a stanica u Bel Paezeu će omogućiti da se svet upozna sa italijanskim kvalitetima“, rekao je ambasador Mase.

Generalni menadžer trke Kristijan Prudom veruje da je to bila “prava anomalija” što trka ranije nije počinjala iz Italije.

Tur D’Frans je sport, ali i kultura, istorija, geografija, on iznad svega ujedinjuje. Svako može da vozi bicikl, a Tur bi trebalo da bude lokomotiva za održiviji životni stil. Početne etape biće duže nego obično kako bi se pokazale sve lepote i divna mesta Italije“, rekao je Prudom.

Ove godine Tur D’Frans počinje prvog dana jula etapom od 182 kilometra u Bilbau, a trka se završava 23. jula u Parizu na Jelisejskim poljima.

Danas objavljeno

Tadić napravio razliku, Samardžić debitovao – Srbija pobjedom krenula po EURO

Vanja A

Top 8 više nije san, sada je realnost – Partizan razbio Olimpijakos

Vanja A

MVP trka: Jokić ostao na drugom mestu

Zeljka

Ostavite komentar