3. Decembra 2024.

Tuna burgeri idealni su za Božićni post – a spremaju se očas posla

Počelo je vrijeme posta.

Ukoliko nemate ideju šta biste spremili za ručak, u nastavku pročitajte recept za posni burger od tunjevine.

Danas je počeo Božićni post. Tokom šest nedelja Božićnog posta se ne jedu meso, mlečni proizvodi i jaja, dok su ulje i vino dozvoljeni svim danima osim srede i petka, koji se poste “na vodi”, objašnjava Srpska pravoslavna crkva.

S tim u vezi, pročitajte recept za posne tuna burgere koji će vas zasititi, ali i oduševiti.

Sastojci:

  • 3 konzerve tunjevine u vodi,
  • 3 kašike posnog majoneza,
  • 2 kašike seckanog peršuna,
  • 3 kašike prezli,
  • 1 mala kašika senfa
  • so, biber,
  • maslinovo ulje.

Priprema:

  • Dobro ocedite tunjevinu od vode i stavite je u činiju.
  • Tome dodajte majonez, prezle, seckani peršun, senf, biber, so
  • Smesu dobro promešajte, pa oblikujte 4 burgera
  • Zagrejte ulje u tiganju i pržite burgere sa obe strane dok ne dobiju smeđu boju

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare