13. Jula 2023.

Tuča poslanika u Skupštini Kosova, Kurtija polili vodom, policija se sukobila sa aktivistima Socijaldemokratske partije Kosova

Na današnjoj sjednici skupštine samoproglašenog došlo je do fizičkog obračuna između poslanika vladajućeg Samoopredjeljenja i poslanika opozicionih partija.

Do incidenta je došlo tokom govora kosovskog premijera Aljbina Kurtija, prenosi Kosovo online pisanje prištinskih medija.

Premijer Kurti je u jednom trenutku poliven vodom i poslanici su počeli da se okupljaju, nakon čega je došlo do tuče, piše Koha.

Predsjednik Skupštine Gljauk Konjufca naredio je policiji da interveniše.

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri prethodno je kritikovao Vladu zbog načina upravljanja situacijom na severu zemlje.

On je od premijera Aljbina Kurtija zatražio odgovor zašto do sada nije poslušao savjete SAD.

“Nesumnjivo, juče je jedan od najstrašnijih dana u istoriji upravljanja našom zemljom. To je dan kada su vlast i ovu skupštinu preplavili strah i bijes. Premijeru, juče ste donijeli odluku da se povučete posle četiri meseca eksperimentisanja. Poslije četiri mjeseca otkako ste Kosovo stavili kao najsankcionisaniju zemlju. Poslije četiri meseca ugrožavanja policajaca. Izađite i recite zašto ste maltretirali narod i uveli sankcije. Vaš autoritet je juče pao na zemlju. Morate da izađete ovde i pokažete zašto ste rekli ne SAD, otišli ​​ste u Bratislavu i snašli ste se”, naveo je Tahiri.

Dok je na sjednici skupštine samoproglašenog Kosova vladao haos, polivanje vodom i tuča, policija se sukobila ispred zgrade parlamenta sa aktivistima Socijaldemokratske partije Kosova (SDP).

Aktivisti partije Dardana Molićaja namjeravali su da izvedu političku akciju, u čemu su bili spriječeni.

Podsjetimo, na današnjoj sjednici došlo je do fizičkog obračuna između poslanika vladajućeg Samoopredjeljenja i poslanika opozicionih partija. Do incidenta je došlo tokom govora Aljbina Kurtija, premijera samoproglašenog Kosova.

Predsjednik Skupštine Gljauk Konjufca naredio je policiji da interveniše. Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri prethodno je kritikovao Vladu zbog načina upravljanja situacijom na sjeveru zemlje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare