22. Jula 2023.

Tržni centar u Kini nudi “ostavu za odlaganje muževa” dok žene obilaze radnje

Neki parovi obožavaju zajednički šoping, a neki malo manje. Često se može videti muškarac koji (uglavnom potišteno) sedi u radnji, dok čeka da njegova devojka/žena obilazi butik i isprobava svu odeću koju je odabrala. Ipak, jedan kineski tržni centar je smislio rešenje koje “pomaže” muškarcima da izdrže odlazak u kupovinu.

Tržni centar “Global Harbor” u Šangaju može biti dobra destinacija za žene koje vole šoping, ali ne žele da vode muževe kojima će biti dosadno. Pored nekoliko radnji su postavljene staklene “školjke”, u kojima se nalaze sto, stolica i monitor i muškarci mogu igrati retro igrice, dok čekaju da njihove drage završe sa kupovinom.

Iako je zajednički odlazak u tržni centar lepo iskustvo za mnoge parove, veliki broj muškaraca i žena se ne može složiti oko vremena boravka u određenoj radnji, tako da se mnoge kupovine često završe tako što muškarac sedi i čeka da njegova “lepša polovina” završi isprobavanje odeće. 

Navedena dinamika često deluje šaljivo, ali nekada može prerasti u svađu. Zbog toga su uvedene “školjke” koje će zabavljati muževe i sprečiti neslaganje između parova. 

Usluga je isprva bila besplatna, ali vremenom je uvedeno skeniranje koda i plaćanje male sume. Na mnoge korisnici kineskih društvenih mreža ovo je ostavilo utisak pa neki smatraju da je ideja sjajna, koja će navesti muževe da odlaze sa ženama u tržni centar (i plate im troškove kupovine). Ipak, neke korisnice smatraju da je ideja besmislena, jer se ne provodi zajedničko, kvalitetno vreme. 

Ipak, dokle god se svaki par međusobno može dogovoriti šta im odgovara, “ostava za muževe” ili “školjke” za razbibrigu možda nisu tako loša ideja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare