24. Maja 2024.

Trotoart: Poziv zainteresovanima da se prijave na radionicu pantomime i uličnog teatra

Grad Banja Luka i Projektni tim Festivala uličnih zabavljača „Trotoart“ pozivaju sve one koji žele da nauče više o pantomimi i uličnom teatru da se prijave na osmodnevnu radionicu koja će biti organizovana u okviru ovogodišnjeg festivala.

Radionica je namijenjena svima koji sebe vide u ulozi pantomimičara ili uličnog performera.

Za ovu radionicu nisu važne godine, a nije potrebno ni prethodno iskustvo u pozorištu i glumi ili nekoj drugoj srodnoj umjetnosti. Potrebna je samo želja da se proba, da se prijavite i budete dio ovog programa.

Svi zainteresovani mogu da se prijave putem imejla: trotoart.bl@gmail.com , a učešće na radionici je besplatno.

Važno je napomenuti da organizator nema mogućnost pokrića troškova smještaja i prevoza za učesnike, te je samim tim poziv ograničen na Banju Luku i okolinu, odnosno na sve one koji mogu učestvovati svih osam dana.

U prijavi je potrebno navesti: ime, prezime, kontakt telefon i i-mejl, te opisati zašto želite učestvovati na radionici.

Rok za prijave je četvrtak, 30. maj 2024. godine do 12.00 časova, dok će prvi sastanak sa učesnicima biti održan već 1. juna.

Projektni tim festivala će izabrati 10 osoba koje će učestvovati na radionici.

Radionica će trajati osam dana, od 1. do 6. juna svakog dana od 18.00 do 20.00 časova.

Nakon toga, 7. i 8. juna planirano je učešće polaznika u okviru programa festivala „Trotoart“ radi demonstracije stečenih vještina i izvođenja zajedničkog nastupa.

Na radionicama će se izučavati tehnike klasične pantomime, kroz koje će se savladati i nastup za ulične žive statue, te kako se nastupa kao performer na ulici sa ovim tehnikama.

Radionica je zabavna, kreativna, inovativna i budi u ljudima sve ono što nisu znali da posjeduju kao talenat.

Voditelj radionice će biti Vojo Cvetanovski (Skoplje), prvi makedonski diplomirani pantomimičar, a sa polaznicima će raditi još nekoliko njegovih saradnika iz Makedonije i to: Petar Gorgioski, Vesna Nikolovska, Tomislav Davidovski i Marija Taleska.

Oni će u Banjoj Luci osmisliti, uvježbati i realizovati zajednički nastup sa polaznicima radionice.

Inače, radionica pantomime i uličnog teatra i ovogodišnja saradnja festivala „Trotoart“ i kolega iz Makedonije realizuje se uz podršku programa Evropske unije – „Culture Moves Europe“ i to u okviru podrške za individualnu mobilnost umjetnika i profesionalaca u kulturi.

Program implementira „Goethe-Institut“.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare