28. Septembra 2023.

Trka mladosti protiv iskustva: Ford Mustang Dark Horse vs. Ford Shelby GT350R

Ford Mustang za 2024. godinu deo je potpuno nove generacije, ali po mnogo čemu liči na odlazeći model, što ne znači da nije poboljšan.

U novom testu, Hennessey Performance pokušavao je da sazna koliko je tačno novi model poboljšan.

Dva sukobljena automobila su Ford Mustang Dark Horse (2024) i dobro poznati Ford Mustang Shelby GT350R (2020). Iako je četiri godine stariji, u pitanju je automobil koji se i dalje dobro drži.

Da podsetimo, Ford Mustang Shelby GT350 iz 2020. godine pokreće V8 motor rezervoara 5,2 litra, a za model R, snaga motora ide i to 526 KS. S druge strane, Ford Mustang Dark Horse za 2024. godinu se mora zadovoljiti rezervoarom od 5 litara, kao i nešto manjom snagom – 500 KS.

Dark Horse, Međutim, ima specijalni šestostepeni manuelni menjač iz Tremeca (ili automatski sa 10 brzina), kao i kulere za kanale kočnica, još jedan za motorno ulje, zatim za zadnju osovinu, i još mnogo toga.

Na kraju, sve to nije bilo dovoljno da Ford Dark Horse odnese pobedu nad “starijim bratom”, koji ga lagano dobija u poslednjih 400 metara. Uprkos tome, fanovi novog Mustanga imaju mnogo čemu da se raduju, jer će verovatno dobiti još neke primerke iz ove seirje koji će ići još brže.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare