24. Augusta 2023.

Triumph Daytona 660 uhvaćena na testiranju

Najzad se i to dešava, Triumph je viđen kako testira potpuno novu Daytona 660 mašinu na otvorenim putevima u Evropi, signalizirajući dolazak novog sportskog motocikla.

U srcu stvari je trocilindarski motor od 660 kubika čija je moć već demonstrirana na Trident 660 i Tiger Sport 660 motociklima. Sa najavljenom snagom od 81 KS na 10.250 o/min i maksimalnim obrtnim momentom od 63 Nm na 6.250 o/min, ova konfiguracija motora će probuditi put svojim prisustvom. Sirova snaga je ukroćena dobro kalibrisanim šestostepenim menjačem, koji obezbeđuje besprekorne prelaze u potrazi za dinamičnim performansama.

Pažljivije ispitivanje špijunskih fotografija otkriva izuzetan kontinuitet u komponentama na Trident 660, Tiger Sport 660 i nadolazećoj Daytoni 660.

Poznati prizor felni od livenog aluminijuma od 17 inča, prepoznatljiv izduvni sistem i karakteristična ogledala zajedno čine vezu između ova tri modela.

Zadnji deo i rep dodatno naglašavaju harmoniju dizajna unutar porodice Triumph 660.

Čini se da je prednja viljuška sačuvana s prethodnih modela, što odražava posvećenost inženjerskoj izvrsnosti koju Triumph podržava. Povlačeći tragove iz Tiger Sport 660, izgled kontrolne table na Daytoni 660 podseća na konfiguraciju prethodne, što je odluka koja rezonuje sa sportskim ponašanjem koje oličava ova linija. Ergonomija je kalibrisana za uspravno držanje, balansirajući između agilnosti i udobnosti vozača.

Što se tiče estetike, karoserija odražava logičan napredak u odnosu na poslednju iteraciju ovog modela, zadržavajući zadivljujuće elemente dizajna farova i haube koji su poslednji put viđeni 2019. 
Iako zvanični detalji ostaju neuhvatljivi zbog skrivene prirode ovih snimaka, oprezno je da bi se zaključilo da će Daytona 660 graditi na nasleđu svojih prethodnika.

Što se tiče cene, očekujemo da će ona biti veća nego na Trident i Tiger Sport 660.

Špijunske fotografije nove Daytone možete pogledati OVDE

Motomagazin.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare