26. Marta 2023.

Trik uz koji vam se riba tokom pohovanja neće raspadati

Tokom posta, riba se često nađe na stolu, a tu je uvijek i tokom perioda slava.

Uglavnom svi vole prženu ili pohovanu ribu, kada se, prije samog prženja, uvalja u brašno ili prezle.

Međutim, često se dogodi da, umjesto jela sa prelijepom koricom, dobijemo poh koji se raspada.

Mnogim domaćicama nije jasno u čemu griješe, a stvar je zapravo vrlo jednostavna – solimo u pogrešno vrijeme.

Možda vam ovo objašnjenje ne djeluje logično, međutim, upravo u tome se krije trik pravilnog prženja. Probajte – posolite u pravo vrijeme i vidjećete da će riba biti ispohovana baš onako kako treba.

Kada se riba soli?

Ribu je potrebno da posolite 10-15 minuta prije termičke obrade. Pored toga, so možete da dodate i u prezle ili u brašno. Važno je da ovako uradite, da bi se poh bolje uhvatio i da ne bi došlo do raspadanja prilikom prženja, prenosi b92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare