27. Jula 2023.

Trideset ulica u Dragočaju i Ramićima dobilo nazive

Utvrđeni su nazivi za 30 ulica u naseljima Dragočaj i Ramići.

-Kako bi svi objekti individualnog i kolektivnog stanovanja na teritoriji grada Banje Luke imali svoju tačnu i potpunu adresu, Odjeljenje za komunalne poslove  u skladu sa Odlukom o određivanju naziva ulica, trgova i dijelova naseljenih mjesta i obilježavanja zgrada brojevima radi na dodjeli naziva ulica i numeraciji objekata. Aktivno se radi na dodjeli naziva ulica u naseljenim mjestima sa preko 2.000 stanovnika – naveli su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Na posljednjoj sjednici Skupštine Grada na prijedlog ovog odjeljenja usvojeni su nazivi  ulica u naseljenim  mjestima  Dragočaj – 13 i  Ramići 17 ulica, a u narednom periodu radiće se na dodjeli naziva ulicama  u naseljenim  mjestima Piskavica i Potkozarje.

-Stanovnici ovih naseljenih mjesta će imati priliku da aktivno učestvuju u dodjeli naziva ulica i daju prijedloge za nazive ulica u njihovom mjestu, a sve u saradnji sa savjetima svojih mjesnih zajednica i Gradskom upravom – istakli su iz Odjeljenja.

Navode da će sve adrese biti uvedene u jedinstveni adresni registar Grada Banja Luka, koji je na raspolaganju svim institucijama u našem gradu, kao što su Pošta, Hitna medicinska pomoć, Jedinica civilne zaštite (vatrogasci), Policijska uprava Banja Luka i dr.

Podsjećaju da uvjerenje o svom kućnom broju sugrađani mogu dobiti podnošenjem zahtjeva za izdavanje uvjerenja o kućnom broju Odjeljenju za komunalne poslove. Zahtjev se predaje u kancelariju broj 16 na šalter 1 ili 2 uz kopiju Posjedovnog lista ili Lista nepokretnosti. Izdavanje navedenog uvjerenja ne podliježe naplati takse.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare