10. Juna 2023.

Tri pekarska trika za JOŠ ukusnije tijesto: Za vazdušastije i mekane zalogaje na najjednostavniji način

Ako ste od onih koji obožavaju hlebove, peciva i domaće kolače, onda će vam ovaj savet biti zlata vredan. Znate i sami da je najvažnije da se umesi dobro testo, a to ne polazi svima za rukom.

Imamo za vas savete profesionalaca koji otkrivaju koje namirnice dodaju u testo da bi ono bilo bolje i prozračnije.

Postoje neke namirnice koje će u potpunosti transformisati testo i učiniti ga lepšim, kako na oko, tako i kada je ukus u pitanju. A ono što je takođe sjajno je i to što će duže biti sveže

Ove tri namirnice čine čuda za testo:

Skrob

Može značajno da poboljša strukturu testa i da ga u potpunosti promeni. Pored toga što pomaže da testo postane prozračnije i lakše, peciva u koja je ovaj sastojak dodat, ostaju i duže mekana. Skrob možete dodati direktno u brašno, a za standardnu porciju testa je dovoljno 30 grama. Iskusni pekari ga redovno ubacuju kada prave testo.

Griz

Zahvaljujući grizu testo će biti kvalitetnije i ukusnije, a ovaj sastojak je u stanju i da ga oslobodi od viška vlage koja često pokvari gotovo pecivo. Kolači ili peciva u koja se dodaje griz duže ostaju sveža, a samo jedna kašika pravi tu razliku.

Mleko

Ukoliko radite sa kvasnim testo, tada kvasac obavezno pomešajte sa mlekom. Bitno je da ono ne bude ni vruće ni hladno, već toplo. Ukoliko kvasac pomešate sa mlekom a ne vodom, testo će biti ukusnije i imaće lepšu boju, a zahvaljući mleku, dobiće i prelepu koricu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare